Tietoa meistä

Saana

kuva: Mika Paasonen, Saana ratsastaa Thotti-issikalla Nurmolandiassa
kuva: Mika Paasonen, Saana ratsastaa Thotti-issikalla Nurmolandiassa
kuva: Mika Paasonen; Anne ratsastaa Nurmolandiassa Donnalla
kuva: Mika Paasonen; Anne ratsastaa Nurmolandiassa Donnalla

Olen 12-vuotias nuori Jyväskylästä. Rakastan musiikkia, luontoa ja eläimiä.
Vapaa ajalla tykkään soittaa akustista kitaraa, olla kavereiden kanssa ja viettää aikaa tallilla.
Olen aloittanut ratsastuksen jo pienenä shetlannin poneilla joilla ratsastin usean vuoden mutta sen jälkeen olin noin vuoden tauolla. Sen jälkeen olen nyt jatkanut Nurmolandiassa.
Rakastan mökillä ja lapissa olemista.

Anne

Olen tätiratsastaja Keski-Suomesta. Aloitin ratsastusharrastuksen uudelleen näin aikuisena. Olen ihastunut irlannincobiin Donnaan Nurmolandiassa. Olen oppinut Donnan kanssa hevosista paljon. Innostuin jopa niin, että kävimme ratsastusjousiammuntakurssin ja joskus saan laukasta ammuttua nuolen tauluunkin asti. 

Vapaa-ajallani lenkkeilen luonnossa, melon ja metsästän sekä teen riistanhoitoa. Voisi sanoa että olen luontoaddikti. Koskaan en saa liikaa metsästä olemisesta vaan se tuo minulle virtaa ja tasoittaa kiireistä arkea. 

Työskentelen Jyväskylän kaupungilla nuorten parissa. Työ on innostavaa ja haastavaa. Teen kolmivuorotyötä, joten onneksi luontoon pääsee aina. 

Koirat ja metsästys

Taika eli Honkahovin Taikakuu

Taika on 7-vuotias karkeakarvainen saksanseisoja. Taika kanssa harrastamme metsästystä ja välillä teemme temppuja ja agility juttuja.
Taika on luonteeltaan energinen/vauhdikas, ihmisistä pitävä ja ovela.
Aina kun autoon kannetaan metsästys vermeitä niin Taika innostuu ja tarhassa alkaa hihkuminen, sama pätee ruokakupin kanssa.

Tuisku eli Carrie Amely Rose

Tuisku on noin 1v ja 6kk oleva karkeakarvainen mäyräkoira, jonka kanssa harrastamme metsästystä ja pienten temppujen tekemistä.
Tuisku on luonteeltaan ihmisiä rakastava, oman arvon tunteva neiti
Kun Tuisku tuli meille ajattelimme että se ei saisi tulla sohvalle mutta useimmiten sen löytää sohvatyynyjen alta. 

Metsästys

Metsästystä harrastamme kotonamme pienriistaa ja pientä sorkkaa. Miehen kotipuolessa käymme syksyisin hirven metsästyksessä. Joka vuosi yritämme päästä metsästämään Lappiin Savukoskelle. 

Meillä on periaate metsästyksessä, että kaikki hyöty käytetään. Paistien lisäksi riistasta saa turkista, höyheniä ja luuta käsitöihin, sekä koirille myös syötävää. Teemme riistanhoitotyötä samalla; talviruokinnalla, loukkuja pitämällä pyynnissä ja huoltamalla, metsästämällä haittaeläimiä kuten minkkiä ja supikoiraa. Hoidetaan myös riistanhoitopeltoa yhteistyössä maanviljelijän kanssa. 

kuva: Saana Paasonen
kuva: Saana Paasonen
kuva: Saana Paasonen
kuva: Saana Paasonen
kuva: Saana Paasonen
kuva: Saana Paasonen

Käsityöt

Anne

Olen harrastanut iän päivän kaikenlaisia käsitöitä. Melko pienenä jo kudoin ja virkkasin, kun muut vasta opettelivat. Ompelukone tuli myös tutuksi heti kun neula pysyi kädessä. Turkistöitä opettelin, kun metsästyksestä tuppaa tuleen kaikenlaista ainesta syömisen lisäksi. Osaa metsästettävää en kuitenkaan syö, kuten supikoira tai kettu.

Ompelukoneina minulla on Husqwarnan poljettava kone ja vähän uudempi 6 mm tikillä. Ompelen lähinnä ratsastusjousiammuntaan asusteita ja itselle tai perheelle kivoja vaatteita. 

Kudon talven aikaan mielelläni sukkia ja säärystimiä ja viime talvena myös pyllyttimen. Harvemmin olen enään virkannut, joskun innostuin tekemään erilaisia huiveja. 

Turkistyöt ompelen pääosin käsin. Olen tehnyt muutaman hatun, rukkaset ja ratsujouskakypärähatun. Tupsuja teen lähes viikoittain. Turkikset ovat kotimaisia ja osan olen itse myös parkinnut.


Luo kotisivut ilmaiseksi!